recepty

Karibský hovězí guláš


Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak o to lepší...
(celý recept)

Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak o to lepší. Nejlépe je podávat ho s rýží basmati, můžeme ale i jen s čerstvým...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 750 g hovězího masa
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 1 větší mrkev
  • 3 vrchovaté lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 velký sladký brambor
  • 100 g červených fazolí z konzervy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 8 stroužků česneku
  • 3 červené papriky
  • 2 celerové stonky
  • 1 lžička nového koření
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 2 hrnky vody

Způsob přípravy

Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak o to lepší. Nejlépe je podávat ho s rýží basmati, můžeme ale i jen s čerstvým pečivem. Maso nakrájené na kostky orestujeme na oleji ve vysoké pánvi. Pak ho vyndáme na talíř a na výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli, utřený česnek a všechno koření. Když cibule zesklovatí, vrátíme do pánve maso, přidáme fazole z konzery, nakrájený sladký brambor, rajčatový protlak a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou při nízké teplotě asi hodinu a půl. Je-li potřeba, podléváme vodou. Nakonec zkontrolujeme zda je maso měkké a dochutíme a dosolíme.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karibský hovězí guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu karibský hovězí guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Karibský hovězí guláš

Naši partneři