Kašovitá strava recept
Kašovitá strava je někdy nejlepší způsob stravování, třeba krátkodobě po resekci zubů, při refluxu jícnu apod. Tento recept s cuketou je jedna z možností jak se bez obav dobře najíst.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g hovězího masa
- 250 g vepřového masa
- 7 mladých cuket bez semen
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce kečupu
- 1 vejce
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Způsob přípravy
Všechno maso umeleme a promícháme. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku až zesklovatí. Pak přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opečeme a pánev odstavíme z plotny. Podle chuti masovou směs okořeníme solí, pepřem, jemně nasekanou bazalkou a utřeným česnekem. Nakonec, když trochu vychladne, přidáme vejce, kečup a znovu dobře promícháme.
Mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů. Mladé cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Zapékací mísu vymažeme olejem a nastrouhanou cuketu do ní rozprostřeme. Na cuketu přidáme vrstvu masové směsi, vše lehce podlijeme vodou a zapečeme v předehřáté troubě troubě.
Hotové jídlo můžeme podávat s bramborovou kaší.