Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař. (celý recept)
Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař.
Lilky omyjeme, osušíme a podélně je rozřízneme na polovinu. Vidličkou několikrát propí...
Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař.
Lilky omyjeme, osušíme a podélně je rozřízneme na polovinu. Vidličkou několikrát propíchneme část se slupkou a na řezu je zase mřížkovitě slabé nakrojíme nožem. Do řezů vetřeme sůl a lilky v olejem vymazaném pekáči pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů do měkka přibližně 35 minut.
Pak je nacháme vychladnout, vydlabeme měkkou dužinu a zbytek vyhodíme. Papriku zbavíme semen, potřeme ji olejem a v pekáči opečeme dohněda. Společně s česnekem a dužinou z lilků ji pak rozmixujeme v mixéru.
Pak už jen v misce směs smícháme s octem, bazalkou,3 lžícemi kvalitního olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.