Sdílet:

Kaviár z lilku recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 1 celá červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce nasekané zelené bazalky
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař. Lilky omyjeme, osušíme a podélně je rozřízneme na polovinu. Vidličkou několikrát propíchneme část se slupkou a na řezu je zase mřížkovitě slabé nakrojíme nožem. Do řezů vetřeme sůl a lilky v olejem vymazaném pekáči pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů do měkka přibližně 35 minut.

Pak je nacháme vychladnout, vydlabeme měkkou dužinu a zbytek vyhodíme. Papriku zbavíme semen, potřeme ji olejem a v pekáči opečeme dohněda. Společně s česnekem a dužinou z lilků ji pak rozmixujeme v mixéru. Pak už jen v misce směs smícháme s octem, bazalkou,3 lžícemi kvalitního olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kaviár z lilku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kaviár z lilku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kaviár lilku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kaviár z lilku

Kde najít informace



×