Recept Kaviár z lilku

Detail receptu na jídlo Kaviár z lilku. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kaviár z lilku

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař.

Lilky omyjeme, osušíme a podélně je rozřízneme na polovinu. Vidličkou několikrát propíchneme část se slupkou a na řezu je zase mřížkovitě slabé nakrojíme nožem. Do řezů vetřeme sůl a lilky v olejem vymazaném pekáči pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů do měkka přibližně 35 minut.

Pak je nacháme vychladnout, vydlabeme měkkou dužinu a zbytek vyhodíme. Papriku zbavíme semen, potřeme ji olejem a v pekáči opečeme dohněda. Společně s česnekem a dužinou z lilků ji pak rozmixujeme v mixéru.

Pak už jen v misce směs smícháme s octem, bazalkou,3 lžícemi kvalitního olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.

Kaviár z lilku je výborná pomazánka nebo také dip ke grilovaným masům. Snadno ho připraví i začínající kuchař. Lilky omyjeme, osušíme a podélně je rozřízneme na polovinu. Vidličkou několikrát propí...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Kaviár z lilku


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kaviár z lilku

Ingredience receptu Kaviár z lilku

2 lilky
3 stroužky česneku
1 lžička balzamikového octa
1 celá červená paprika
2 lžíce oleje
2 lžíce nasekané zelené bazalky
3 lžíce kvalitního olivového oleje
mletý černý pepř
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pomazánky
Hledat podobné recepty jako Kaviár z lilku

Podobné recepty jako Kaviár z lilku


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů