Kedlubnová polévka recept
Zeleninové polévky jsou velmi jednoduché na přípravu. Pokud máte zeleninu ze své zahrádky nebo od farmáře je to skvělé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 ks kedlubny
- čerstvé máslo
- vývar nebo masox
- sůl
- černý pepř – mletý
- 3 ks brambory
- jemná dětská krupička
- celerová nať
Způsob přípravy
Kedlubny oloupeme. Vezmeme si struhadlo a jednu a půl kedlubny rozstrouháme na jemno a zbytek na kostičky.
Nasypeme do hrnce a vložíme kousek čerstvého másla. Chvilku osmahneme. Promícháme.
Přilijeme horkou vodu a vhodíme masox (nebo zalijeme horkým vývarem). Zamícháme a přidáme nakrájené brambory. Na zahuštění přisypeme malé množství jemné dětské krupičky. Povaříme.
Vmícháme trošku nastříhané celerové naťě. Dobrou chuť.