Kedlubnové zelí recept
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 kedluben
- 1 cibule
- 1,5 lžíce rostlinného oleje
- sůl
- kmín
- mletý černý pepř
- cukr
- 2 lžíce octa
Způsob přípravy
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji ve vysoké pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je k cibuli a trochu podlijeme vodou.
Směs lehce osolíme opepříme, přidáme kmín a zvolna dusíme asi tak 10 až 15 minut, dokud zelí nezměkne. Nakonec kedlubnové zelí dochutíme podle své chuti cukrem a octem. Můžeme ho podávat společně s houskovými knedlíky ke všem pečeným masům.