recepty

Kedlubnové zelí


Kedlubnové zelí je u nás velmi oblíbené. Je dobré za tepla i za studena. Můžeme ho servírovat např. s bramborovou kaší. ..
(celý recept)

Kedlubnové zelí je u nás velmi oblíbené. Je dobré za tepla i za studena. Můžeme ho servírovat např. s bramborovou kaší. ...

Ingredience receptu

  • pravé máslo
  • 1 ks slepičí bujón nebo vývar
  • kari koření
  • sůl
  • 2 ks velké kedlubny
  • voda
  • černý pepř mletý
  • 1 – 2 kuchyňská cibule

Způsob přípravy

Kedlubny zbavíme slupky a na struhadle je nahrubo nakrouháme. Cibuli oloupeme a pomocí ručního robotu rozmixujeme na menší kousky.

Do hrnce rozpustíme kousek pravého másla a přisypeme cibuli. Zlehka osmahneme a vmícháme nakrouhanou kedlubnu. Okořeníme mletým kmínem a kari kořením. Osolíme, opepříme.

Promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme. Přimícháme slepičí bujón.

Kedlubny dusíme jen chvíli. Ideálně zlehka na křupnutí. Nenechte je zblátovaťět. Dobrou chuť.


  • Kuchař: Monika K.
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

recepty
Další recepty na Kedlubnové zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubnové zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubnové zelí

Naši partneři