Kedlubnovo - pórková polévka recept
Polévka nás v chladných dnech zahřeje a provoní celý byt.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ½ pórku
- 1 ks bílá kedlubna
- jemná dětská krupička
- čerstvé máslo
- 1 ks kuchyňská cibule
- masox
- sůl
- černý pepř mletý
- 4 ks vajíčka
- žitná celozrnná hladká mouka
- kari koření
- petrželka
- řepkový olej
Způsob přípravy
Do hrnce si vložíme kousek másla a nasypeme rozsekanou cibuli. Zlehka ji osmahneme a promícháme.
Nakrájíme si kedlubnu a pórek. Zeleninu dáme do hrnce a přilijeme dostatečné množství vody. Polévku osolíme a opepříme. Vaříme a v průběhu vhodíme masox. Mícháme. Ke konci přisypeme do polévky dětskou krupičku a ještě chvíli povaříme.
Do misky si vyklepneme čtyři vajíčka a přisypeme žitnou celozrnnou mouku. Šleháme, přidáme kari koření, pepř a sůl. Na pánev si kápneme olej a vylijeme směs. Z obou stran placku opečeme. Hotovou ji nakrájíme na malé kousky.
Polévku nadáme na talíř. Posypeme petrželkou, přidáme široké nudle a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.