Nabídka
Přidej
recepty

Kedlubny zapečené se smetanou


Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou být i samostatným jídlem.
(celý recept)

Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou být i samostatným jídlem....

Ingredience receptu

  • 150 ml zakysané smetany
  • 250 ml sladké smetany
  • 5 kedluben
  • 40 g tuhého másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • olivový olej
  • zelená petrželová nať

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do olejem vymazané zapékací mísy naskládáme plátky kedluben do několika vrstev. Každou jednotlivou vrstvu trochu osolíme, opepříme a přidáme i špetičku muškátového oříšku.

Sladkou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem. Touto směsí zalijeme kedlubny v zapékací míse a povrch posypeme vločkami másla. V předehřáté troubě pak kedlubny pečeme asi 3/4 hodiny. Hotové jídlo lehce posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kedlubny zapečené se smetanou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kedlubny zapečené smetanou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kedlubny zapečené se smetanou

Naši partneři