Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou být i samostatným jídlem. (celý recept)
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou být i samostatným jídlem....
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do olejem vymazané zapékací mísy naskládáme plátky kedluben do několika vrstev. Každou jednotlivou vrstvu trochu osolíme, opepříme a přidáme i špetičku muškátového oříšku.
Sladkou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem. Touto směsí zalijeme kedlubny v zapékací míse a povrch posypeme vločkami másla. V předehřáté troubě pak kedlubny pečeme asi 3/4 hodiny. Hotové jídlo lehce posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.