Kedlubny zapečené se smetanou recept
Kedlubny zapečené se smetanou jsou výbornou a trochu netradiční přílohou k masu. Ať už k pečenému nebo vařenému. Stejně tak mohou být i samostatným jídlem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 ml zakysané smetany
- 250 ml sladké smetany
- 5 kedluben
- 40 g tuhého másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- strouhaný muškátový oříšek
- olivový olej
- zelená petrželová nať
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do olejem vymazané zapékací mísy naskládáme plátky kedluben do několika vrstev. Každou jednotlivou vrstvu trochu osolíme, opepříme a přidáme i špetičku muškátového oříšku.
Sladkou smetanu smícháme se zakysanou smetanou a utřeným česnekem. Touto směsí zalijeme kedlubny v zapékací míse a povrch posypeme vločkami másla. V předehřáté troubě pak kedlubny pečeme asi 3/4 hodiny. Hotové jídlo lehce posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.