oblíbená ovocná marmeláda (např. meruňková, jahodová aj.)
0,5 l kefír
olej - např.řepkový
1 kávová lžička soda
ovoce na ozdobu
Způsob přípravy
Připravíme si lívanečník, který mašlovačkou vytřeme olejem. Šlehačku si nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme do tuha. Na stůl nachystáme oblíbenou marmeládu.
Do větší nádoby si prosejeme polohrubou mouku a dáme lžičku sody. Osolíme a osladíme. Vyklepneme vajíčko. Nalijeme kefír. Ručním mixérem promícháme. Teď bude směs zhruba deset minut odpočívat.
Těsto osmahneme z obou stran do zlatova. Hotové lívance potřeme ovocnou marmeládou. Nandáme kopeček šlehačky. Já navrch položím malinu(borůvku) nebo lístek meduňky. Dobrou chuť.