Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet. (celý recept)
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smí...
Kentucké dušené hovězí má podmanivou chuť a osloví každého, kdo má rád hovězí guláše. Je to lákavé jídlo a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Omyjeme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Smícháme mouku se solí a mletým pepřem a kostky masa ve směsi obalíme. Necháme v chladnu asi čtvrt hodiny.
Do velkého hrnce nalijeme olej, zahřejeme a kostky masa v něm postupně opečeme po všech stranách dohněda. Pak přilijeme bourbon a vše důkladně a ode dna promícháme. Přidáme tymián, bobkový list, rozetřený česnek, rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku.
Zalijeme hovězím vývarem a znovu všechno důkladně promícháme.
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou asi 2 hodiny.
Nyní přidáme pokrájená rajčata, nakrájenou mrkev a nadrobno pokrájenou cibuli. Zároveň do hrnce dáme brambory nakrájené na větší kostky, rajčatový protlak, worcestrovou omáčku, pokrájené celerové stonky a promícháme.
Vaříme ještě asi 45 minut a jídlo je hotové.