Klasické Chili Con Carne recept
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1kg hovězího masa
- 600 g vařených fazolí
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce tmavě hnědého cukru
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 3 cibule
- 3 lžíce jablečného octa
- 400 g naložených rajčat
- 2 lžíce čerstvého nasekaného oregana
- 300 g klobásky chorizo
- 3 bobkové listy
- 1 celá skořice
- mletý černý pepř
- 2 lžíce soli
- 2 chilli papričky
- pikantní chilli pasta -podle chuti
- 1 lžička hřebíčku
- 2 lžičky nového koření
Způsob přípravy
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem. Trouba musí být předehřátá na 140 stupňů.Česnek a cibuli rozmixujeme v mixéru nadrobno. Ve velkém pekáči zahřejeme olej a opečeme v něm ze všech stran maso, které jsme předtím rozdělili na 4 kusy. Pak maso odložíme na talíř a v oleji opečeme nakrájené chorizo, česnek s cibulí, všechno koření uložené malém plátěném sáčku a zelené bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Nyní do pekáče přidáme cukr, kečup, ocet a rajčata. Také maso vrátíme zpět a vše zalijeme asi 400 ml vody. Pokud chceme, část vody můžeme nahradit červeným vínem. Vše v pekáči přivedeme k varu, vložíme ho do trouby, přikryjeme víkem a zvolna vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme do pekáče fazole a ještě vaříme další hodinu. Před podáváním odstraníme sáček s kořením, měkké maso roztrháme vidličkou na drobné kousky a znovu promícháme.