Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem. (celý recept)
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem.
Trouba musí být předehřátá na 140 stupňů.Česnek a cibuli rozmixujeme v mixéru nadrobno. Ve ve...
Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem.
Trouba musí být předehřátá na 140 stupňů.Česnek a cibuli rozmixujeme v mixéru nadrobno. Ve velkém pekáči zahřejeme olej a opečeme v něm ze všech stran maso, které jsme předtím rozdělili na 4 kusy. Pak maso odložíme na talíř a v oleji opečeme nakrájené chorizo, česnek s cibulí, všechno koření uložené malém plátěném sáčku a zelené bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme.
Nyní do pekáče přidáme cukr, kečup, ocet a rajčata. Také maso vrátíme zpět a vše zalijeme asi 400 ml vody. Pokud chceme, část vody můžeme nahradit červeným vínem. Vše v pekáči přivedeme k varu, vložíme ho do trouby, přikryjeme víkem a zvolna vaříme 2 hodiny.
Po této době přidáme do pekáče fazole a ještě vaříme další hodinu. Před podáváním odstraníme sáček s kořením, měkké maso roztrháme vidličkou na drobné kousky a znovu promícháme.