Klasické Chili Con Carne recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření200 minPočet porcí8 porcí

Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1kg hovězího masa
  • 600 g vařených fazolí
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce tmavě hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 3 cibule
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 400 g naložených rajčat
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného oregana
  • 300 g klobásky chorizo
  • 3 bobkové listy
  • 1 celá skořice
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce soli
  • 2 chilli papričky
  • pikantní chilli pasta -podle chuti
  • 1 lžička hřebíčku
  • 2 lžičky nového koření


Způsob přípravy

Klasické Chili Con Carne je pikantní pochoutka. Můžeme ho podávat s čerstvým nebo i s opečeným pečivem. Trouba musí být předehřátá na 140 stupňů.Česnek a cibuli rozmixujeme v mixéru nadrobno. Ve velkém pekáči zahřejeme olej a opečeme v něm ze všech stran maso, které jsme předtím rozdělili na 4 kusy. Pak maso odložíme na talíř a v oleji opečeme nakrájené chorizo, česnek s cibulí, všechno koření uložené malém plátěném sáčku a zelené bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme.

Nyní do pekáče přidáme cukr, kečup, ocet a rajčata. Také maso vrátíme zpět a vše zalijeme asi 400 ml vody. Pokud chceme, část vody můžeme nahradit červeným vínem. Vše v pekáči přivedeme k varu, vložíme ho do trouby, přikryjeme víkem a zvolna vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme do pekáče fazole a ještě vaříme další hodinu. Před podáváním odstraníme sáček s kořením, měkké maso roztrháme vidličkou na drobné kousky a znovu promícháme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Klasické Chili Con Carne recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Klasické Chili Con Carne.
Nebo hledejte podobné podle části názvu klasické chili con carne .
Hledat podobné recepty na internetu jako Klasické Chili Con Carne

Kde najít informace



×