Klasický mrkvový dort je lehký a vláčný moučník. Určitě s ním uspějeme při každé slavnostnější příležitosti. (celý recept)
Klasický mrkvový dort je lehký a vláčný moučník. Určitě s ním uspějeme při každé slavnostnější příležitosti. Ke kávě, vínu nebo čaji se hodí naprosto skvěle.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Formu...
Klasický mrkvový dort je lehký a vláčný moučník. Určitě s ním uspějeme při každé slavnostnější příležitosti. Ke kávě, vínu nebo čaji se hodí naprosto skvěle.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Formu na dort si připravíme a vymažeme ji máslem. Ananas nakrájíme na drobné kousky a šťávu z něho nebo z kompotu dáme stranou.
Do velké mísy dáme ananas, 2 lžíce ananasové šťávy, olej, cukr, nastrouhanou mrkev a vejce. Vše dobře promícháme. Ve druhé míse smícháme skořici, jedlou sodu, sůl a mouku.
Nyní moučnou směs přidáme do mísy s mrkví a vše důkladně uhněteme. Nakonec do těsta přidáme nasekané ořechy. Hotové těsto nalijeme do vymazané formy na dort a pečeme ho v předehřáté troubě asi 40 minut. Doprostřed dortu zapíchneme párátko a pokud zůstane po vytáhnutí čisté, je dort upečený.
Ve zvláštní míse si připravíme polevu ušleháním smetanového sýra s máslem, vanilkou a cukrem do hladké pěny.
Vychladlý dort potřeme polevou a můžeme ho ještě třeba přizdobit kousky ananasu.