recepty

Klasický vepřový řízek


Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý...
(celý recept)

Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý. Vykostěné vepřové kotlety naklepeme pal...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 6 ks vepřových kotlet bez kostí
  • 3 vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný olej na smažení
  • citron
  • zelená petrželka

Způsob přípravy

Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý. Vykostěné vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Pak je obalíme postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a obalené řízky na něm zvolna smažíme po obou stranách. Přibližně 4 minuty, strouhanka by se měla během smažení zbarvit dozlatova. Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme je podávat se zvolenou přílohou. Každou porci přizdobíme klínky citronu a nasekanou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Klasický vepřový řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu klasický vepřový řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Klasický vepřový řízek

Naši partneři