Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý. (celý recept)
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý.
Vykostěné vepřové kotlety naklepeme pal...
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý.
Vykostěné vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Pak je obalíme postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a obalené řízky na něm zvolna smažíme po obou stranách.
Přibližně 4 minuty, strouhanka by se měla během smažení zbarvit dozlatova.
Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme je podávat se zvolenou přílohou. Každou porci přizdobíme klínky citronu a nasekanou zelenou petrželkou.