Recept Klasický vepřový řízek

Detail receptu na jídlo Klasický vepřový řízek. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Klasický vepřový řízek

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý.

Vykostěné vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Pak je obalíme postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a obalené řízky na něm zvolna smažíme po obou stranách. Přibližně 4 minuty, strouhanka by se měla během smažení zbarvit dozlatova.

Hotové řízky necháme odkapat na papírových utěrkách a můžeme je podávat se zvolenou přílohou. Každou porci přizdobíme klínky citronu a nasekanou zelenou petrželkou.

Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen s čerstvým chlebem, vždy je skvělý. Vykostěné vepřové kotlety naklepeme pal...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Klasický vepřový řízek


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Klasický  vepřový řízek

Ingredience receptu Klasický vepřový řízek

6 ks vepřových kotlet bez kostí
3 vejce
1 hrnek strouhanky
1/2 hrnku hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej na smažení
citron
zelená petrželka

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vepřové
Hledat podobné recepty jako Klasický vepřový řízek

Podobné recepty jako Klasický vepřový řízek


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů