Koláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem... (celý recept)
Koláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem.
Těsto vyválíme na zamoučeném vále na tenč...
Koláčky s houbami z listového těsta můžou být nejen předkrmem, ale i hlavním jídlem. Klidně také můžete parmezán nahradit nivou a petržel sušeným tymiánem.
Těsto vyválíme na zamoučeném vále na tenčí placku, vykrojíme 4 kola asi o průměru 15 cm a uložíme na chvíli do lednice.
Mezitím na pánvi na másle osmažíme houby. Asi po 5 minutách, až se všechna kapalina odpaří odstraníme pánev z plotny a k houbám přidáme utřený česnek, nastrouhaný parmezán a nadrobno nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme.
Těsto vyndáme z lednice a na každém koláči vytvoříme okraj vysoký asi 1 cm. Doprostřed nasypeme houbovou směs a okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem.
V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme koláčky na plechu vyloženým pečícím papírem asi 20 minut pěkně dozlatova.