Recept Koláč z rebarbory

Detail receptu na jídlo Koláč z rebarbory. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Koláč z rebarbory

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si.

Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si....

Nařezané stonky zbavíme slupky (ze všech stran) a na prkénku rozkrájíme, lze použít i kompotovanou. Zapneme si troubu na 150°C. Připravíme si plech a nandáme pečící papír. (nebo tuk a mouka)

Uděláme si drobenku z polohrubé mouky, moučkového cukru a roztátého másla. Rukou žmouláme. Necháme na později.

Vyklepneme si vajíčka a rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky přelijeme do mísy a přisypeme třičtvrtě hrnku moučkového cukru. Vyšleháme.

Přidáme osm polévkových lžic másla. Nalijeme mléko a vysypeme prášek do pečiva. Vmícháme hladkou mouku. Robotem zamícháme těsto a přeneseme na plech. Rozložíme rebarboru. Zasypeme hotovou drobenkou.

Vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Podáváme s kopečkem šlehačky.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Koláč z rebarbory


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Koláč z rebarbory

Ingredience receptu Koláč z rebarbory

2 ks žloutek
8 polévkových lžic pravé máslo (rozpustit)
0,5 hrnku moučkový cukr
tuk, mouka nebo pečící papír
3 stonky rebarbora (nebo kompot)
cca 7 polévkových lžic pravé máslo (na drobenku)
1,25 hrnku mouka - hladká
1 sáček prášek do pečiva
0,75 hrnku polotučné mléko
1 hrnek mouka - polohrubá
0,75 hrnku moučkový cukr



Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Koláč z rebarbory

Podobné recepty jako Koláč z rebarbory


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů