recepty

Koláč z rebarbory


Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si...
(celý recept)

Rebarbora je oblíbená, zejména na koláč nebo na kompot. Zkuste náš koláč z rebarbory a pochutnáte si....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 2 ks žloutek
  • 8 polévkových lžic pravé máslo (rozpustit)
  • 0,5 hrnku moučkový cukr
  • tuk, mouka nebo pečící papír
  • 3 stonky rebarbora (nebo kompot)
  • cca 7 polévkových lžic pravé máslo (na drobenku)
  • 1,25 hrnku mouka - hladká
  • 1 sáček prášek do pečiva
  • 0,75 hrnku polotučné mléko
  • 1 hrnek mouka - polohrubá
  • 0,75 hrnku moučkový cukr

Způsob přípravy

Nařezané stonky zbavíme slupky (ze všech stran) a na prkénku rozkrájíme, lze použít i kompotovanou. Zapneme si troubu na 150°C. Připravíme si plech a nandáme pečící papír. (nebo tuk a mouka)

Uděláme si drobenku z polohrubé mouky, moučkového cukru a roztátého másla. Rukou žmouláme. Necháme na později.

Vyklepneme si vajíčka a rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky přelijeme do mísy a přisypeme třičtvrtě hrnku moučkového cukru. Vyšleháme.

Přidáme osm polévkových lžic másla. Nalijeme mléko a vysypeme prášek do pečiva. Vmícháme hladkou mouku. Robotem zamícháme těsto a přeneseme na plech. Rozložíme rebarboru. Zasypeme hotovou drobenkou.

Vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Podáváme s kopečkem šlehačky.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Koláč z rebarbory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu koláč rebarbory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Koláč z rebarbory

Naši partneři