Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobrá. (celý recept)
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobrá. Je to jedna z jarních bylinkových polévek, které často vaříme o velikonocíc...
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobrá. Je to jedna z jarních bylinkových polévek, které často vaříme o velikonocích.
Nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek osmahneme v hrnci na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mladé kopřivy důkladně opláchneme a nasekáme nadrobno. Když cibulka začíná hnědnout, přidáme k ní nakrájené brambory a kopřivy a vše krátce a zprudka osmažíme.
Pak do hrnce přilijeme zeleninový vývar, přivedeme polévku k varu a přikrytou pokličkou ji zvolna vaříme 20 minut.
Po této době polévku necháme vychladnout a po vychladnutí tyčovým mixérem vše rozmixujeme na pyré. Přidáme smetanu, muškátový oříšek, mletý pepř a osolíme podle chuti.
Po ohřátí můžeme polévku podávat.