Kopřivový špenát recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do salátu, nádivky, smoothie nebo se z ní dá připravit špenát. Jak na to?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 velké hrsti kopřivových výhonků (sbíráme jen mladé a svěží exempláře)
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného)
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 1 zakysaná smetana


Způsob přípravy

Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme důkladně okapat a poté je pokrájíme na menší kousky.

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Česnek očistíme, polovinu nakrájíme na plátky, polovinu prolisujeme a vše najednou vsypeme do pánve. Chvíli restujeme, dokud cibulka nezesklovatí a česnek se nerozvoní. Pak přisypeme nakrájené kopřivy a opět restujeme.

Když kopřivy změknou, přilijeme k nim zakysanou smetanu, krátce směs prohřejeme, špenát dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme ho jako přílohu k masu nebo v kombinaci s vejcem uvařeným natvrdo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kopřivový špenát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kopřivový špenát.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kopřivový špenát .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kopřivový špenát

Kde najít informace



×