Koprová omáčka s vařenými vejci recept
Koprová omáčka s vařenými vejci je dobrá s vařenými brambory, nebo i s houskovými knedlíky. A chutnat nám bude třeba i s bramborovými noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 velkých brambor
- 500 ml masového vývaru
- 3 vejce
- svazek čerstvého kopru
- 150 ml smetany
- špetka soli
- špetka cukru
- ocet na dochucení
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Brambory opereme, oloupáme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím ve vhodném hrnci rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a připravíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme vývarem, dobře promícháme a zvolna vaříme při střední teplotě asi čtvrt hodiny. Pak přidáme na jemno nakrájený kopr, omáčku osolíme, přisladíme a dochutíme octem. Necháme ji ještě přejít varem, pak ji odstavíme z plotny a rozmícháme v ní smetanu. Podle potřeby omáčku dochutíme solí, octem a cukrem a vložíme do ní uvařené brambory.
Mezitím uvaříme vejce na tvrdo, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Podáváme je společně s koprovou omáčkou.