Sdílet:

Koprovka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • svazeček čerstvého kpru
  • 2 dl smetany
  • 2,5 dl mléka
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • ocet
  • sůl
  • cukr krupice
  • voda bebo vývar


Způsob přípravy

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla. Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut. Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme. Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Koprovka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Koprovka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Koprovka

Kde najít informace



×