Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. (celý recept)
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla.
Čerstvý...
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla.
Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut.
Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme.
Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.