Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla.
Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut.
Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme.
Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla.
Čerstvý...
Recenze a hodnocení receptu Koprovka