recepty

Koprovka


Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje...
(celý recept)

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla. Čerstvý...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • svazeček čerstvého kpru
  • 2 dl smetany
  • 2,5 dl mléka
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • ocet
  • sůl
  • cukr krupice
  • voda bebo vývar

Způsob přípravy

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla. Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut. Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme. Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Koprovka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Koprovka

Naši partneři