Korejské hovězí špízy recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězího steaku
  • 2 lžíce korejského koření Gochujang
  • 1/4 hrnku sojové omáčky
  • 1/4 hrnku rýžového octa
  • 1/4 hrnku mirin (japonské rýžové víno)
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • řepkový olej
  • špejle
  • příloha :
  • pórek nebo koriandrové či mátové listy
  • vařená rýže
  • sezamová semínka


Způsob přípravy

Korejské hovězí špízy jsou svou chutí trochu exotické. Rozhodně stojí za to, obstarat si ingredience a vyzkoušet je. Gochujang, sezamový olej, ocet, rýžové víno a sojovou omáčku ušleháme v misce. Hovězí steaky nakrájíme na menší špalíčky a naložíme je do této marinády. V chladnu je marinujeme asi 30 minut. Mezitím si špejle namočíme na půl hodiny do vody.

Po této době navlečeme kousky hovězího na špejle a důkladně je potřeme řepkovým olejem. V předehřátém grilu maso zprudka grilujeme asi 4 minuty po každé straně. Hotové špízy můžeme na talíři posypat sezamovými semínky, obložit zeleninou a podávat s vařenou rýží.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Korejské hovězí špízy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Korejské hovězí špízy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu korejské hovězí špízy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Korejské hovězí špízy

Kde najít informace



×