Krémová chřestová polévka je skvělá, lahodící jazyku i oku. Můžeme ji doplnit česnekovými krutony podle receptu, ale i čerstvým pečivem. (celý recept)
Krémová chřestová polévka je skvělá, lahodící jazyku i oku. Můžeme ji doplnit česnekovými krutony podle receptu, ale i čerstvým pečivem.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Očištěný chřest nasklá...
Krémová chřestová polévka je skvělá, lahodící jazyku i oku. Můžeme ji doplnit česnekovými krutony podle receptu, ale i čerstvým pečivem.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Očištěný chřest naskládáme na suchý plech, pokapeme ho olejem, lehce opepříme a osolíme. V předehřáté troubě ho pečeme 15 minut a pak odložíme stranou.
Teplotu v troubě snížíme na 160 stupňů pro pečení krutonů. Chlebové kousky smícháme v misce s kořením a olejem a pečeme je na plechu asi 2O minut za občasného promíchání. Pak je nasypeme do servírovací misky.
V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a utřený česnek na oleji.Trochu osolíme a opepříme a po dvou minutách přidáme mléko, vývar a hrášek. Promícháme, necháme přejít varem a pak polévku v mixéru společně s opečeným chřestem rozmixujeme na hladký krém.
Krém vrátíme do hrnce, přidáme kvasnice a znovu zahřejeme k varu. Necháme přejít varem a polévku odstavíme z plotny. Dochutíme citronovou šťávou, solí i pepřem.
Hotovou polévku můžeme podávat také se strouhaným parmezánem nebo s kouskem natvrdo vařeného vejce.