recepty

Krémová květáková polévka


Krémová květáková polévka je sametově hladká a voňavá kořením a květákem. Můžeme k ní osmažit i pár chlebových krutonů...
(celý recept)

Krémová květáková polévka je sametově hladká a voňavá kořením a květákem. Můžeme k ní osmažit i pár chlebových krutonů. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 květák
  • 2 velké brambory
  • 1 šálek mléka
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 2 mrkve
  • 1 velká nakrájená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce nakrájené čerstvé petrželky
  • 1 lžíce suchého sherry
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku

Způsob přípravy

Krémová květáková polévka je sametově hladká a voňavá kořením a květákem. Můžeme k ní osmažit i pár chlebových krutonů. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou cibulku. Restujeme, až cibule zesklovatí. Nyní přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na kolečka. Vše osmahneme a přidáme kuřecí vývar. Když polévku přivedeme k varu, přidáme květák rozebraný na růžičky. Snížíme teplotu a zvolna pod pokličkou vaříme, dokud zelenina nezměkne, asi tak 20 minut. Pak tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme do hladké kaše. Pokud ho nemáme, můžeme vše po částech rozmixovat ve stolním mixéru. Když máme připravený hladký krém, vrátíme ho v hrnci na plotnu a při nízké teplotě do něj přidáme postupně mléko, pepř, sůl, sherry a muškátový oříšek. Polévku prohřejeme a můžeme servírovat. Podáváme s čerstvým pečivem a nebo s těmi opečenými krutony.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krémová květáková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krémová květáková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krémová květáková polévka

Naši partneři