recepty

Králík na víně s žampiony


Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ..
(celý recept)

Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ...

Ingredience receptu

  • zadní část králíka
  • 1 zelená jarní cibulka
  • 40 g sádla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 cherry rajčata
  • 5 žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 500 ml masového vývaru
  • snítka zelené petrželky

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáči rozpustíme sádlo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

Králíka osolíme a položíme na cibulku do pekáče. Pekáč vložíme do předehřáté troubě a pečeme maso za občasného podlévání vývarem téměř do měkka.

Pak do pekáče přidáme utřený česnek, nasekanou petržel, nakrájené žampiony, rajčata a zalijeme vše bílým vínem. Za občasného podlévání vývarem pak králíka dusíme do měkka.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Králík na víně s žampiony.
Nebo hledejte podobné podle části názvu králík víně žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Králík na víně s žampiony

Naši partneři