Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto připraveném králíkovi skvěle hodil. (celý recept)
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto připraveném králíkovi skvěle hodil....
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Králíka naporcujeme a prošpikujme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostky a odložíme. Pak maso potřeme utřeným česnekem a naskládáme do pekáče vymazaného olejem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zprudka maso opečeme ze všech stran. Potom maso z pekáčku přendáme do mísy a zakryjeme, aby zůstalo v teple. Zelí si rozdělíme na jednotlivé listy.
Do pekáče přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a zbytky slaniny a vše krátce osmahneme. Potom všechno přendáme do zvláštní misky a do pekáče naskládáme vařící vodou spařené zelné listy. Na ně naskládáme porce králíka, znovu vše přikryjeme zelnými listy a nakonec na vše navrstvíme podušenou zeleninu se slaninou.
Vše trochu osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Pekáč přikryjeme víkem a pečeme tak dlouho až maso změkne. Můžeme podávat se správně zvolenou přílohou.