recepty

Králík pečený na zelí


Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto připraveném králíkovi skvěle hodil...
(celý recept)

Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto připraveném králíkovi skvěle hodil....

Ingredience receptu

  • 1 středně velký králík
  • 1 hlávka zelí
  • 250 ml vývaru
  • 2 velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 100 g slaniny
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Králíka naporcujeme a prošpikujme proužky slaniny. Část slaniny nakrájíme na kostky a odložíme. Pak maso potřeme utřeným česnekem a naskládáme do pekáče vymazaného olejem.

Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zprudka maso opečeme ze všech stran. Potom maso z pekáčku přendáme do mísy a zakryjeme, aby zůstalo v teple. Zelí si rozdělíme na jednotlivé listy.

Do pekáče přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a zbytky slaniny a vše krátce osmahneme. Potom všechno přendáme do zvláštní misky a do pekáče naskládáme vařící vodou spařené zelné listy. Na ně naskládáme porce králíka, znovu vše přikryjeme zelnými listy a nakonec na vše navrstvíme podušenou zeleninu se slaninou.

Vše trochu osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Pekáč přikryjeme víkem a pečeme tak dlouho až maso změkne. Můžeme podávat se správně zvolenou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Králík pečený na zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu králík pečený zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Králík pečený na zelí

Naši partneři