Křehké vánoční cukroví recept
Křehké vánoční cukroví je rychlé a hned se může jíst, takže ho klidně upečte až den před Vánoci. Ke kávě, k čaji, nebo jen tak jako sladkou tečku za obědem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml polohrubé mouky
- 100 g másla
- 150 g Hery
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru moučka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z másla, Hery, mouky a šlehačky vypracujeme hladké těsto.Na pomoučené pracovní desce z těsta rozválíme placku a menší formičkou z ní vykrájíme různé tvary.
Na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem naskládáme vykrojené cukroví a v předehřáté troubě ho pečeme 6 až 8 minut.
Cukroví ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.