Krémová květáková polévka recept
Recept na hustou a vydatnou květákovou polévku, která vás zahřej, což určitě v zimě ocení každý. K přípravě krémové květákové polévky potřebujete jen minimum surovin a výsledek potěší dospělé i děti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 1/2 litru vody nebo vývaru z kostí
- 1 pěkný květák
- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 1/4 litru sladké smetany
- sůl
Způsob přípravy
Do vývaru z kostí nebo do vařící vody vložíme očištěný, opraný květák a uvaříme doměkka.
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme sladkou smetanou a vývarem, v němž jsme vařili květák.
Dobře povaříme, přidáme prolisovaný květák, osolíme a chvíli ještě vaříme. Podáváme se smaženým hráškem.