recepty

Krémová pórková polévka


Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povařit nebo částečně rozmixovat, čímž se polévka zjemní. Velmi jednoduché na přípravu...
(celý recept)

Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povařit nebo částečně rozmixovat, čímž se polévka zjemní. Velmi jednoduché na příprav...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí5 porcí


Ingredience receptu

  • 1 x celý pórek,
  • 1 x malá cibule,
  • 1/3 bulvy celeru,
  • 1 x stroužek česneku,
  • hrst petrželové natě,
  • 0,5 hrnku jáhlových vloček,
  • 2 x kuřecí hřbet,
  • zeleninový bujón,
  • sůl, kmín a pepř na dochucení.

Způsob přípravy

Do hrnce s vodou vložíme kuřecí hřbety, osolíme a dáme na 45 min vařit. Mezitím v dalším menším hrnci povaříme ve vodě půl hrnku jáhlových vloček, zhruba 10 minut do úplného změknutí a potom scedíme.

Pórek nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme na hrubo. Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužek česneku nasekáme na jemno.

Z kuřecího vývaru vyjmeme hřbety a obereme z nich maso. Do vývaru vložíme všechnu zeleninu, zeleninový bujón a koření. Přidáme také povařené jáhly. Necháme vše ještě 10 minut povařit. Připravíme si tyčový mixér a zeleninu v polévce částečně rozmixujeme. Nakonec do hotové polévky přidáme maso.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krémová pórková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krémová pórková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krémová pórková polévka

Naši partneři