Krémová pórková polévka recept
Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povařit nebo částečně rozmixovat, čímž se polévka zjemní. Velmi jednoduché na přípravu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 x celý pórek,
- 1 x malá cibule,
- 1/3 bulvy celeru,
- 1 x stroužek česneku,
- hrst petrželové natě,
- 0,5 hrnku jáhlových vloček,
- 2 x kuřecí hřbet,
- zeleninový bujón,
- sůl, kmín a pepř na dochucení.
Způsob přípravy
Do hrnce s vodou vložíme kuřecí hřbety, osolíme a dáme na 45 min vařit. Mezitím v dalším menším hrnci povaříme ve vodě půl hrnku jáhlových vloček, zhruba 10 minut do úplného změknutí a potom scedíme.
Pórek nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme na hrubo. Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužek česneku nasekáme na jemno.
Z kuřecího vývaru vyjmeme hřbety a obereme z nich maso. Do vývaru vložíme všechnu zeleninu, zeleninový bujón a koření. Přidáme také povařené jáhly. Necháme vše ještě 10 minut povařit. Připravíme si tyčový mixér a zeleninu v polévce částečně rozmixujeme. Nakonec do hotové polévky přidáme maso.