recepty

Kremrole


Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete...
(celý recept)

Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete. Do misky dáme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Přidáme žloutek, ocet a stud...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • Těsto
  • 250 g ztuženého tuku
  • 1 žloutek 
  • 1 dl studené vody
  • 1 lžíce octu
  • 350 g hladké mouky
  • Náplň
  • 450 g cukru moučka
  • 7 bílků
  • Potření
  • 1 vejce
  • tuk

Způsob přípravy

Udělejte si výborné domácí kremrole. Celá rodina bude jiště nadšená a kremrole zmizí dříve než se nadějete. Do misky dáme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Přidáme žloutek, ocet a studenou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme folií a necháme 1,5 hodiny v lednici odležet. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na 2 cm proužky. Formové trubičky potřeme tukem a proužky těsta na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Vzniklé kremrole potřeme vajíčkem a položíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na cca 180°C cca 15 minut. Po upečení necháme kremrole vychladnout až poté a z nich vytíhneme formové trubičky. Kremrole plníme sněhem, který jsme si vyšlehali z bílků a moučkovéh cukru.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kremrole.
Hledat podobné recepty na internetu jako Kremrole

Naši partneři