recepty

Křenová omáčka


Křenová omáčka se hodí třeba k vařenému uzenému masu. Podáváme ji s houskovým knedlíkem...
(celý recept)

Křenová omáčka se hodí třeba k vařenému uzenému masu. Podáváme ji s houskovým knedlíkem....

Ingredience receptu

  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 500 ml mléka
  • 500 ml smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 citron
  • 45 g másla
  • špetka soli
  • špetka cukru

Způsob přípravy

Mléko a smetanu nalijeme do kastrolu a pomalu zahříváme. V troše mléka rozšleháme hladkou mouku a přidáme do kastrolu.. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme (4 až 6 minut). Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko, aby hotová omáčka měla správnou hustotu.

Pak přidáme do omáčky na jemno nastrouhaný křen a máslo a už jen krátce povaříme. Nakonec ji dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle vlastní chuti.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka

Naši partneři