recepty

Křenová omáčka od babičky


Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vylepšit...
(celý recept)

Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vyle...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 100 ml smetany
  • 500 ml mléka
  • 4o g nastrouhaného čerstvého křenu
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla

Způsob přípravy

V hrnci si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a důkladně rozšleháme na hladkou omáčku. Tu pak přivedeme k varu a přidáme do ní nastrouhaný křen a smetanu.

Zvolna a za stálého míchání vše vaříme asi 15 minut. Je-li omáčka málo hustá, můžeme během vaření ještě přidat trochu mouky rozmíchané v mléce.

Podle chuti omáčku osolíme a můžeme podávat.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka od babičky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka babičky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka od babičky

Naši partneři