Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vylepšit. (celý recept)
Křenová omáčka od babičky je skvělým doplňkem k vařeným masům, například s uzeným chutná skvěle. Pokud máme čerstvou petržel nebo pažitku, můžeme je nasekat nadrobno a omáčku si bylinkami ještě vyle...
V hrnci si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a důkladně rozšleháme na hladkou omáčku. Tu pak přivedeme k varu a přidáme do ní nastrouhaný křen a smetanu.
Zvolna a za stálého míchání vše vaříme asi 15 minut. Je-li omáčka málo hustá, můžeme během vaření ještě přidat trochu mouky rozmíchané v mléce.