Krevetový salát s pomelem recept
Krevetový salát s pomelem je luxusní předkrm. Můžeme ho ale podávat s čerstvým pečivem, nebo s topinkou i jako samostatné pohoštění k vínu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g loupaných krevet
- 150 ml majonézy
- 150 ml bílého jogurtu
- 1 avokádo
- 1 pomelo
- 2 lžíce limetkové šťávy
- mletý černý pepř
- sůl
- ledový salát
Způsob přípravy
Krevetový salát s pomelem je luxusní předkrm. Můžeme ho ale podávat s čerstvým pečivem, nebo s topinkou i jako samostatné pohoštění k vínu. Avokádo podélně rozpůlíme, za pomoci lžičky ho zbavíme pecky a dužinu vydlabeme. Oloupeme pomelo, rozdělíme na jednotlivé dílky a odstraníme veškerou dužinu.
Pak ho pokrájíme na kousky a smícháme v misce s avokádem. Zakapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme krevety, jogurt a majonézu a vše důkladně promícháme. Hotový salát uložíme do ledničky a necháme 30 minut v chladu. Servírujeme na listech ledového salátu.