Krevetový salát s fenyklem a červenými pomeranči recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Chuťové pohárky milovníků netradičních chutí pak zajisté potěší tento salát původem pocházející ze Sicílie, jenž v sobě mísí chuť červených pomerančů, které mu dodávají impozantní sladkokyselou chuť a výraznou barvu, a nevšední směsi krevet a fenyklu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • očištěný (lístky ponechte na ozdobu) a na tenké plátky nakrájený fenykl
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 225 gramů oloupaných a očištěných krevet
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 2 oloupané, pecek zbavené a nafiletované červené pomeranče s ostrouhanou kůrou
  • 1/2 šálku lístků hladkolisté petržele


Způsob přípravy

Očištěný a nakrájený fenykl namočte na přibližně 10 minut do studené vody, kterou následně slijte a fenykl nechte stranou.

V hluboké pánvi mezitím rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

Přidejte oloupané krevety, které osolte a opepřete, a za občasného obracení je restujte přibližně 3 minuty až do té doby, kdy rovnoměrně zrůžoví a jsou viditelně propečené. Poté je nechte zlehka vychladnout.

Následně krevety a fenykl smíchejte se zbytkem oleje, petrželí, kůrou, kousky dužiny a šťávou z červeného pomeranče. Dle libosti ještě výslednou směs osolte a opepřete.

Na závěr salát ozdobte lístky fenyklu a servírujte.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krevetový salát s fenyklem a červenými pomeranči recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu krevetový salát fenyklem červenými pomeranči .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krevetový salát s fenyklem a červenými pomeranči

Kde najít informace



×