Sdílet:

Krkovice recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovice je maso, které můžeme upravit mnoha způsoby. Tento recept je na dobrý a jednoduchý vepřový guláš.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové krkovice
  • 3 lžíce sádla
  • 2 střední cibule
  • 800 ml masového vývaru
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • mletá sladká paprika
  • mletá pikantní paprika
  • hladká mouka


Způsob přípravy

V kastrole na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli téměř dohněda. Pak přidáme pepř, mletou papriku a na kostky nakrájené maso. Promícháme, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna maso dusíme do měkka. Pode potřeby občas podlijeme.

Když je maso měkké, zalijeme ho zbytkem vývaru a přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme. Už povaříme jen krátce a přitom omáčku podle chuti osolíme a okořeníme..

Přílohou mohou být houskové knedlíky, rýže, nebo kousek čerstvého pečiva.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krkovice recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krkovice.
Hledat podobné recepty na internetu jako Krkovice

Kde najít informace



×