Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jídel. (celý recept)
Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jídel.
Na plech naskládáme máslovou dýni zbavenou semen a nakrájenou na malé ko...
Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jídel.
Na plech naskládáme máslovou dýni zbavenou semen a nakrájenou na malé kostky. Zastříkneme ji olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů
20 minut.
Dáme vařit ječné kroupy do osolené vody. Vaříme je asi 25 minut, tak aby byly měkké, ale ne rozvařené. Mezitím si v míse smícháme 6 lžic olivového oleje s octem balsamico, dijonskou hořčicí, nasekaným česnekem, špetkou pepře a soli.
Ještě horké kroupy scedíme, přidáme je do mísy se zálivkou a důkladně vše promícháme než vychladnou.
Brokolici také povaříme v osolené vodě "na skus" , rozebereme na růžičky a přidáme do salátu. Stejně tak i pečenou dýni, kapary, nadrobno nakrájenou cibulku a červenou papriku nakrájenou na malé kousky. Hotový salát ozdobíme bylinkami. Podáváme ho vychlazený.