Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na své národní jídlo, které však původně pochází z Evropy. Smaženou zeleninu v te...
Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na své národní jídlo, které však původně pochází z Evropy. Smaženou zeleninu v tempuře si namáčejte v lahodné omáčce a nechte se unášet skvělou chutí sezónní zeleniny. Základem pravé tempury je moučka tempurako, která se rozmíchá s vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto. Můžete si však připravit i vlastní tempuru. Potřebujete: 500 ml sycené vody, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 80 g škrobu a 5 g kypřicího prášku. (celý recept)