Křupavé brambory pečené v troubě recept
Křupavé brambory pečené v troubě jsou tak jednoduché! Klidně je podávejte samotné, ale jako neobvyklá příloha budou ještě lepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- kukuřičná hrubší strouhanka
- mletý černý pepř
- mletá paprika
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve větší míse dobře smícháme strouhanku se špetkou soli, papriky a pepře. Množství zvolte podle chuti.
Brambory oloupeme a nakrájíme je na plátky asi 0,5 cm silné. Omyjeme je abychom je zbavili přebytečného škrobu a necháme je důkladně okapat.
Nyní bramborové plátky nasypeme do mísy se strouhankou a hezky protřepeme, aby se všechny obalily ze všech stran.
Na plech vymazaný olivovým olejem obalené brambory naskládáme vedle sebe, a v předehřáté troubě je pečeme půl hodiny i více, až jsou měkké. Podáváme nejlépe hned po vytažení z trouby.