Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto moučníku. (celý recept)
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto moučníku.
Z oloupaných jable...
Křupavé marcipánové rohlíčky v jemném lahodném krému z mascarpone je skvělé sladké pochutnání. Broskve povařené ve víně a vanilkovém sirupu jsou voňavou tečkou na tomto moučníku.
Z oloupaných jablek vykrájíme kuličky, obalíme je ve skořicovém cukru, v rozváleném marcipánu a pak i v listovém těstě. Knedlíčky naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů dozlatova.
Vaječné žloutky vyšleháme ve šlehači do světlé pěny a za stálého šlehání do ní postupně přiléváme 120 ml horkého vanilkového sirupu.
Směs vychladíme ve vodní lázni a pak opatrně vmícháme mascarpone a nastrouhanou pomerančovou kůru. Hotový krém necháme úplně vychladnout.
Smícháme 2 dl vína a 2 dl vanilkového sirupu a přivedeme k varu. Přidáme oloupané a rozkrojené broskve a zvolna je povaříme.
Na talíř položíme marcipánové knedlíčky, zalijeme krémem a přidáme vařenou broskev. Podle chuti můžeme ozdobit třeba ještě čokoládou nebo šlehanou smetanou.
Autor fotografie Dr.Oetker