Krůtí prsa s rajčátky a žampiony recept
Krůtí prsa s rajčátky a žampiony podávejte s bramborovou kaší. Nebo s čerstvě uvařenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g krůtích prsou
- 100 g anglické slaniny
- 10 cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 300 g žampionů
- 100 ml bílého vína
- 150 ml vývaru
- špetka mleté papriky
- špetka mletého pepře
- mořská sůl
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Ve vysoké pánvi kousky masa osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme je do pekáčku. Na zbylý tuk do pánve nasypeme na drobné kousky nakrájenou slaninu, také ji opečeme a přidáme k masu.
Do pánve nyní nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, na půlky nakrájená cherry rajčátka, na plátky nakrájené žampiony, špetku papriky, a za stálého míchání vše krátce orestujeme.
Pak do pánve nalijeme víno a krátce ho povaříme. Nakonec k této směsi přidáme vývar, podle chuti osolíme, promícháme, přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
Nyní směsí v pánvi zalijeme kousky masa v pekáči a opatrně všechno promícháme. Pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě maso pečeme 30 až 40 minut.
Po této době pekáč odklopíme a dopečeme maso až je úplně měkké. S vhodnou přílohou můžeme podávat.