Krůtí prsa se zeleninou a pečenými bramborami recept
Krůtí maso můžeme upravit mnoha způsoby. Třeba jako lehkou večeři, jen tak přírodně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- krůtí prsa
- sůl
- černý pepř – mletý
- uzená paprika
- drcený kmín
- pór
- kapie
- řepkový olej
- červená kuchyňská cibule
- koření na brambory
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a plech vyložíme pečícím papírem. Brambory si řádně opláchneme a rozkrojíme na měsíčky. Rozložíme na plech a lehce zakápneme olejem. Osolíme a okořeníme. Vložíme do trouby a pečeme do měkka.
Zeleninu si umyjeme. Cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a vhodíme do hlubší pánve. Kápneme řepkový olej a restujeme. Přidáme nakrájené kousky kapie.
Krůtí maso rozkrájíme na malé kousky a vysypeme do pánve. Zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek. Restujeme. Po chvíli podlijeme trochou vody a pokračujeme ve vaření.
Hotovou směs servírujeme s upečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Dobrou chuť.