Kuře s jarním salátem recept
Kuře s jarním salátem je lehké a zdravé jídlo. Můžete je podávat třeba s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky natrhaného zeleného salátu
- 2 hrnky natrhané čekanky
- 200 g kuřecího masa
- 10 černých oliv
- 1 větší rajče
- svazeček listů rukoly
- 3 ks chřestu
- olivový olej
- zálivka :
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka sušeného česneku
- špetka soli
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuře s jarním salátem je lehké a zdravé jídlo. Můžete je podávat třeba s čerstvým pečivem. Připravíme si zálivku na salát smícháním všech ingrediencí. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, v horkém oleji je opečeme dozlatova a necháme vychladnout. Očištěný chřest vaříme v páře asi tak 4 minuty.
Pak ho nakrájíme na menší kousky a ve velké míse smícháme s natrhanou čekankou, zeleným salátem, olivami, lístky rukoly a opečenými kousky kuřete. Navrch pak naskládáme plátky rajčete a vše zalijeme připravenou zálivkou.