Kuřecí špízy v pita chlebu s jogurtovou omáčkou můžete připravit jako rychlé pohoštění. Jsou pikantní a lehké. (celý recept)
Kuřecí špízy v pita chlebu s jogurtovou omáčkou můžete připravit jako rychlé pohoštění. Jsou pikantní a lehké.
Připravíme marinádu smícháním česneku, špetky pepře a soli, oregana, citronové šťávy a...
Kuřecí špízy v pita chlebu s jogurtovou omáčkou můžete připravit jako rychlé pohoštění. Jsou pikantní a lehké.
Připravíme marinádu smícháním česneku, špetky pepře a soli, oregana, citronové šťávy a kůry, kajenského pepře a papriky. Nakonec do ní zašleháme postupně olivový olej. Jednu čtvrtinu marinády si dáme stranou a do zbytku naložíme kuřecí maso a uložíme ho do ledničky ideálně na 6 hodin.
Mezitím smícháme v misce Tahini s jogurtem, pak přidáme pepř, sůl a citronovou šťávu.
Kuřecí maso navlékneme na grilovací jehly a v rozpáleném grilu je grilujeme za občasného otočení asi 4 minuty. Propečené maso pak odložíme na talíř.
Nyní krátce, maximálně 2 minuty, opečeme v grilu pita chleby.
Na každý pita chléb dáme 2 lžíce jogurtové omáčky, přidáme kuřecí kousky, cibuli a rajčata.
Před podáváním vše ještě zalijeme lžící zbylé marinády.