recepty

Kuřecí maso na víně s shiitake


Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake...
(celý recept)

Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem jde o výtečnou kombinaci, protože shiitake je perlou mezi houbami právě pro svo...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 balíčky japonské houby shiitake
  • 4 ks vykostěných kuřecích prsou zbavených kůže
  • 1/2 hrnku vína Marsala nebo suchého sherry
  • 2 zelené jarní cibulky
  • olej
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Způsob přípravy

Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem jde o výtečnou kombinaci, protože shiitake je perlou mezi houbami právě pro svou kořeněnou chuť a výrazné aroma. Kuřecí maso lehce naklepeme mezi dvěma plastovými foliemi, oslolíme a opepříme. Na velkou pánev s rozpáleným olejem pak jednotlivé porce položíme a opékáme po obou stranách 5-6 minut. Pak je vyndáme z pánve a uložíme do tepla. Na pánev nyní přidáme trochu oleje a houby shiitake nakrájené na kousky. Dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Pak do pánve přidáme část nakrájené zelené cibulky a víno. Přivedeme k varu, pak jen krátce povaříme a snížíme teplotu. Do pánve přidáme máslo a necháme ho rozpustit za stálého míchání. Nyní přidáme porce kuřecího masa a důkladně vše promícháme. Na servírovací mísu naskládáme kuřecí maso s houbami a posypeme zbylou nakrájenou zelenou cibulkou. Jednotlivé porce pak můžeme polít zbylou houbovou omáčkou z pánve.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí maso víně shiitake .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí maso na víně s shiitake

Naši partneři