recepty

Kuřecí prsa s paramezánem


Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba se špagetami...
(celý recept)

Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba se špagetami. Připravíme si omáčku ve velkém hrnci, kde zahřejeme olej na st...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička nasekané zelené petržele
  • 16 lžiček strouhaného parmezánu
  • 8 menších porcí kuřecího masa
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1/2 hrnku sýru mozzarella
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1,5 hrnku omáčky Marinara
  • rajčatová omáčka Marinara:
  • 1 nadrobno nakrájená mrkev
  • 900 g naložených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celerový stonek
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 5 lístků bazalky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Kuřecí prsa s paramezánem v křupavé kůrce s omáčkou Marinara chutnají jako pravé italské jídlo. Můžeme je podávat třeba se špagetami. Připravíme si omáčku ve velkém hrnci, kde zahřejeme olej na střední teplotu, přidáme cibuli a utřený česnek, a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nakrájenou mrkev, nakrájený stonek celeru, mletý pepř, bobkový list, bazalku a rajčata, a vše dusíme asi hodinu, až směs zhoustne. Nyní odstraníme bobkový list, přidáme 2 lžíce másla, promícháme a dochutíme kořením. Hotovou směs rozmixujeme v mixéru na hladkou omáčku. Můžeme ji v uzavřených nádobách skladovat v mrazničce až 6 měsíců. V malé misce rozdrtíme petržel, tymián a rozmarýn v rostlinném oleji. Přidáme špetku pepře a soli. Touto bylinkovou směsí potřeme jednotlivé porce kuřecích prsou po obou stranách. Naskládáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 260 stupňů necháme péci po každé straně 2 minuty, až zhnědnou. Pak porce kuřete hustě posypeme nakrájenou mouzzarellou, strouhaným parmezánem, na povrch položíme kousky másla a znovu pečeme tak dlouho, až se sýry roztaví a maso je propečené. Maso servírujeme s omáčkou Marinara a posypané strouhaným sýrem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí prsa s paramezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí prsa paramezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí prsa s paramezánem

Naši partneři