Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chuť vás rozhodně nadchne. (celý recept)
Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chuť vás rozhodně nadchne.
Na vysokou pánev nalijeme olej a zahřejeme. Pak při...
Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chuť vás rozhodně nadchne.
Na vysokou pánev nalijeme olej a zahřejeme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a opečeme ji dokřupava. Slaninu z pánve přendáme do misky a tu vložíme do trouby, abychom ji udrželi v teple.
Na pánev, kde zůstalo trochu tuku, nasypeme kuřecí maso nakrájené na drobné kousky a opečeme ho dohněda. Pak ho přidáme do misky ke slanině.
Nyní opečeme na pánvi nakrájené houby a také je přidáme do misky ke kuřecímu masu a vše necháme stranou v teple.
Na pánvi, kam jsme mezitím přidali trochu másla, zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a rozetřený česnek.
Pak přisypeme rýži a zprudka ji opečeme až zesklovatí. Přilijeme k ní bílé víno a dusíme, dokud se víno neodpaří. Nyní přidáme trochu kuřecího vývaru a odkrytou, za občasného promíchání, vaříme rýži do změknutí a vstřebaní tekutiny. Během vaření,je-li třeba, ji můžeme trochu osolit.
Když je rýže měkká, přidáme k ní houby se slaninou a kuřecím masem, vše promícháme a prohřejeme. Když je rizoto téměř hotové, přidáme ještě trošku kuřecího vývaru a odstraníme ho z plotny. Nakonec vmícháme lžíci másla a nastrouhaný parmezán.
Hotové jídlo ozdobíme nasekanou petrželkou.