Kuřecí směs se zeleninou a rýží je pikantní a přitom lehké jídlo. Máme-li více druhů zeleniny, můžeme je do pokrmu klidně přidat. (celý recept)
Kuřecí směs se zeleninou a rýží je pikantní a přitom lehké jídlo. Máme-li více druhů zeleniny, můžeme je do pokrmu klidně přidat.
Rýži uvaříme podle návodu do měkka.
Do hrnce dáme porce kuřete, ...
Kuřecí směs se zeleninou a rýží je pikantní a přitom lehké jídlo. Máme-li více druhů zeleniny, můžeme je do pokrmu klidně přidat.
Rýži uvaříme podle návodu do měkka.
Do hrnce dáme porce kuřete, přidáme utřený česnek a bobkový list. Zalijeme vodou tak, aby bylo maso potopeno. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.
Pak maso vyndáme a nakrájíme na menší proužky. Na pánev s trochou oleje nasypeme papriky nakrájené na tenké proužky a hrachové lusky překrojené na poloviny. Přidáme nakrájené maso a zprudka osmahneme. Pak snížíme teplotu a restujeme pár minut za stálého míchání.
Potom odstavíme z plotny a podle chuti osolíme.
Připravíme si omáčku tak, že ušleháme sojovou omáčku, vinný ocet, sherry, třtinový cukr, vývar, sezamový olej a kukuřičný škrob.
Servírujeme kuřecí směs zalitou omáčkou a jako přílohu vařenou rýži.
Můžeme také hotový pokrm uchovat v mrazničce tak, že zvlášť dáme zmrazit kuřecí kousky, zvlášť zeleninovou směs, zvlášť rýži a zvlášť omáčku.
Před použitím smícháme maso se zaleninou a restujeme asi 10 minut, a zvlášť zvolna rozmrazíme a ohřejeme rýži a omáčku.