recepty

Kuřecí tikka masala


Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží...
(celý recept)

Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží. Česnek a zázvor společně s trochou vody rozmixujme v mixéru na pyré. Kmín a nasekaný koriandr krát...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 5 stroužků česneku
  • 1 1/2 lžičky cukru krupice
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky koriandru
  • 3 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • kousek oloupaného a nakrájeného zázvoru
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 700 g vykostěných kuřecích stehen
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce másla
  • 700 g oloupaných rajčat
  • 2 lžíce nasekaného zeleného koriandru
  • 1/4 hrnku smetany
  • 1 1/2 lžičky koření garam masala
  • 1 serrano paprička nakrájená na tenké plátky

Způsob přípravy

Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží. Česnek a zázvor společně s trochou vody rozmixujme v mixéru na pyré. Kmín a nasekaný koriandr krátce opečeme na malé pánvi, asi tak 3 minuty. V míse ušleháme 1/4 lžičky pepře, 1 lžičku soli, kajenský pepř, 1/4 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky cukru, citronovou šťávu, 1 1/2 lžičky papriky, jogurt, 2 lžičky směsi kmínu s koriandrem a 2 lžíce pyré ze zázvoru a česneku. V této směsi obalíme kousky kuřete a v zakryté nádobě je uložíme do ledničky na 2 až 4 hodiny. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a serrano papričku a restujeme asi 5 minut, až cibule změkne. Přidáme kurkumu, papriku a zbytek směsi koriandru s kmínem a česnekového pyré. Za stálého míchání 3 minuty vše povaříme. Nyní přidáme 1,5 hrnku vody, oloupaná a nakrájená rajčata i se šťávou a zbývající lžičku cukru. Vše smícháme dohromady a zvolna dusíme asi 25 minut. Kuřecí maso vyndáme z ledničky, seškrábeme z něho zbytek marinády a jednotlivé kousky grilujeme na roštu v předehřátém grilu po každé straně asi tak 3 minuty. Do omáčky v kastrole přilijeme smetanu a směs koření garam masala a společně vše vaříme ještě 5 minut. Nyní do kastrolu přidáme kuřecí kousky a důkladně promícháme s omáčkou. Na talíři jídlo ozdobíme zelenou petrželkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Kuřecí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kuřecí tikka masala.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí tikka masala .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí tikka masala

Naši partneři