Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží. (celý recept)
Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží.
Česnek a zázvor společně s trochou vody rozmixujme v mixéru na pyré. Kmín a nasekaný koriandr krát...
Kuřecí tikka masala je exotické a pikantní kuřecí jídlo. Podáváme ho nejlépe s dušenou bílou rýží.
Česnek a zázvor společně s trochou vody rozmixujme v mixéru na pyré. Kmín a nasekaný koriandr krátce opečeme na malé pánvi, asi tak 3 minuty.
V míse ušleháme 1/4 lžičky pepře, 1 lžičku soli, kajenský pepř, 1/4 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky cukru, citronovou šťávu, 1 1/2 lžičky papriky, jogurt, 2 lžičky směsi kmínu s koriandrem a 2 lžíce pyré ze zázvoru a česneku.
V této směsi obalíme kousky kuřete a v zakryté nádobě je uložíme do ledničky na 2 až 4 hodiny.
V kastrole rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a serrano papričku a restujeme asi 5 minut, až cibule změkne.
Přidáme kurkumu, papriku a zbytek směsi koriandru s kmínem a česnekového pyré. Za stálého míchání 3 minuty vše povaříme. Nyní přidáme 1,5 hrnku vody, oloupaná a nakrájená rajčata i se šťávou a zbývající lžičku cukru.
Vše smícháme dohromady a zvolna dusíme asi 25 minut.
Kuřecí maso vyndáme z ledničky, seškrábeme z něho zbytek marinády a jednotlivé kousky grilujeme na roštu v předehřátém grilu po každé straně asi tak 3 minuty.
Do omáčky v kastrole přilijeme smetanu a směs koření garam masala a společně vše vaříme ještě 5 minut.
Nyní do kastrolu přidáme kuřecí kousky a důkladně promícháme s omáčkou.
Na talíři jídlo ozdobíme zelenou petrželkou.