Na prkénku si rozkrájíme sušená rajčata a chilli papričky bez vnitřních semen. Česnek zbavíme slupky a spolu s cibulkou rozkrájíme. Petrželku si opláchneme a nůžkami na bylinky nastříháme.
Kukuřice posypeme trochou soli. Do hrnce si ukrojíme kousek pravého másla a vložíme kukuřice. Přilijeme trochu vody. Vaříme.
Do druhého hrnce si zakápneme trochu oleje. Přisypeme chilli papričky a jarní cibulku. Nasypeme sušená rajčata i s trochou oleje. Vhodíme kousky česneku. Přidáme trochu soli a cukru. Promícháme.
Nandáme kečup a trochu kuřecího vývaru. Vaříme. Přisypeme oblíbenou bylinku. (petrželku)
A je hotovo.
Studenou ostrou omáčku nalijeme do vhodné malé nádoby. Na talíř si položíme kukuřici.
Podáváme s osmahnutou bagetou nebo toustovým chlebem.