Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. (celý recept)
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině.
Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupáme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme hrubou ...
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině.
Vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupáme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce, solamyl a uhněteme těsto.
Z těsta připravíme kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody.
Vaříme přibližně 10 minut, vyzkoušíme na knedlíku vyndaném z vody a překrojeném na polovinu. Není-li uvnitř syrový, vyjmeme všechny knedlíky z hrnce.
Můžeme omastit sádlem se smaženou cibulkou, nebo posypat bylinkami k upečenému masu, nebo podávat jako přílohu k různým omáčkám.