Kuře na žampionech recept
Kuře na žampionech bude nejlepší podávané s dušenou rýží. Stejně tak ale k němu můžeme uvařit brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 porcí kuřete
- 200 g žampionů
- 140 g nesoleného másla
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- 1 menší cibule
- 1 hrnek vody
Způsob přípravy
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V připraveném pekáči rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli s houbami. Mezitím porce kuřete okořeníme solí, pepřem a paprikou.
Houby s cibulí podlijeme hrnkem vody a do pekáče naskládáme okořeněné porce kuřete. Pekáč přiklopíme víkem a kuře dusíme asi 40 minut v předehřáté troubě. Pak víko odklopíme a podle potřeby maso podlijeme, polijeme šťávou a dopečeme.