Kuřecí krokety recept
Kuřecí krokety podáváme nejraději s bramborovou kaší. Ale ani opečené brambory, nebo zeleninový salát, nebudou špatnou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g kvalitní šunky
- 300 g kuřecího masa
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- zelená petrželová nať
- mléko
- rostlinný olej
- strouhanka
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí maso umeleme, šunku nakrájíme nadrobno a oboje smícháme v míse. Rohlíky namočíme do mléka, pak je vymačkáme a přidáme k masu. Nakonec do směsi přidáme vejce, nadrobno nasekanou petržel a podle chuti osolíme a opepříme.
Z dobře propracované směsi vytvoříme malé válečky a obalíme je ve strouhance. Mezitím na vyšší pánvi rozpálíme olej, pak teplotu snížíme, a krokety zvolna smažíme ze všech stran. Hotové odkládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Podáváme teplé s vhodnou přílohou.